Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Στοά Μοδιάνο

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 δύο τμήματα του σχολείου μας (Β2 και Β5) επισκέφθηκαν την ιστορική Στοά Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αγορά Μοδιάνο είναι το νέο τοπόσημο της πόλης μας μετά την ανακαίνιση- ανακατασκευή της που διήρκεσε περίπου 5 χρόνια (2018-2022). Πρόκειται για μία κλειστή αγορά τροφίμων που πήρε το όνομά της από τον Εβραίο μηχανικό που την κατασκεύασε το 1925, Ελί Μοδιάνο μετά την πυρκαγιά του 1917.

Μας ξενάγησε στον χώρο ο marketing manager της εταιρίας που ολοκλήρωσε την ανακαίνιση-ανακατασκευή του ιστορικού αυτού μνημείου, ο οποίος μας τόνισε την ιστορική σημασία της στοάς στην τοπική ιστορία και πολιτισμό της πόλης καθώς και τις δυσκολίες ανακατασκευής του κτηρίου. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και ως συνέχεια της ενασχόλησής μας με παγκόσμια τοπόσημα.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με έναν όμορφο περίπατο που κατέληξε στο λιμάνι όπου απολαύσαμε την υπέροχη θέα της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας που χρηματοδότησε την μετάβαση και επιστροφή μας ως επιβράβευση των μαθητών των δύο τμημάτων σε προγενέστερο διαγωνισμό.

Τους μαθητές μας συνόδευσαν οι Σπηλιοπούλου Πέγκυ, Κορλού Αργυρώ και Μασμανίδου Αλεξάνδρα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp